Vad är din “sanning”?

Många av oss bär på fördomar om vad vård- och omsorgsprogrammet är och vad det innebär att läsa en yrkesutbildning på gymnasiet. Faktum är att de allra flesta av dessa “sanningar” är rent felaktiga. Här reder vi ut några av de vanligaste missuppfattningarna.

Yrkesprogram ger ingen högskolebehörighet

Har du fått höra att Vård- och omsorgsprogrammet inte ger dig någon högskolebehörighet? Det är tyvärr en klassisk fördom som inte stämmer. Inom ramen för din utbildning behöver du bara göra några enkla val och vips så får du grundläggande högskolebehörighet. Bra va!?

Ett yrkesprogram stänger alla dörrar för framtiden!

Inte SANT, ett yrkesprogram kan ge dig samma möjligheter. De högskoleförberedande utbildningarna är just förberedande och kan ge dig behörighet till högskolan förutsatt att du får höga betyg och möter de antagningskraven på utbildningarna. En yrkesförberedande utbildning leder dig till massa spännande jobbmöjligheter i Sverige och utomlands. Väljer du till några få kurser får du också en högskolebehörighet.

En yrkesutbildning är slöseri på bra betyg

Många tycker att vägen till karriär är att plugga stenhårt i nian för höga betyg och sedan vidare till högskola och universitetet. För många är detta inte alls enda möjligheten till en karriär. Du skulle bli förvånad över hur många av våra mest framstående företagsledare som har börjat med en praktisk utbildning och jobbat sig fram i livet. Ett yrkesprogram ger dig möjlighet att direkt efter skolan skaffa ett jobb och börja ditt vuxenliv. Att man dessutom kan få högskolebehörighet även på ett yrkesprogram är naturligtvis en bonus!